Matematik

Arealet af M

17. maj 2010 af kiall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en type opgave jeg normalt godt kan løse, men opgaveformuleringen forvirrer mig og jeg er usikker på hvordan jeg skal løse opgaven.

Håber at nogen vil hjælpe mig.

På forhånd tak.

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved
f(x)=x2−10x+30.
Grafen for f , koordinatakserne og linjen og linjen med ligningen x=10 afgrænser i første kvadrant
en punktmængde M der har et areal
a) Bestem arealet af M.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal beregne det bestemte integral

010 f(x) dx


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2010 af AMelev

Koordinatakserne først: 2.aksen betyder, at den ene grænse er x = 0. 1. aksen betyder, at det er punktmængden mellem grafen og 1. aksen, der skal beregnes areal af.

x = 10 er så den øvre grænse.


Skriv et svar til: Arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.