Matematik

Hjælp bedes (akut)

17. maj 2010 af ggf (Slettet)

Sidder med følgende opgave og kan ikke løse b'eren. En der kan hjælpe?

I forbindelse med optagelse på college i usa skal der aflægges en særlig test. Resultatet af tesen angives ved en testtal. Følgende tabel angiver testtallene i matematik for nogle udvalgte år:

år:       1963, 1967, 1970, 1974, 1977

testtal: 502, 492, 488, 480, 470

sammenhængen mellem testtallene og antal år efter 1963 kan med god tilnærmelse beskrives ved en lineær funktion.

a) bestem en forskrift for f:

her har jeg fået den til f(x)= -2,17x+502,02

I 1980 var testtallet 466

b) Forklar, hvad de tal, der indgår i forskriften for f, fortæller om udviklingen af testtalen, og kommenter, hvor godt det faktiske testtal i 1980 stemmer overens med det testtal, som kan beregnes ved hjælp af funktionen f.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten fortæller det gennemsnitlige fald pr år i testtal, og konstanten angiver testtallet i 1963.

Beregn f(1980-1963) og sammenlign det med 466.


Svar #2
17. maj 2010 af ggf (Slettet)

hvordan beregner jeg f(1980-1963)? Er ikke helt med...


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Indsæt i den forskrift, du har fundet; f(1980-1963) = f(17) ; x er antal år efter 1963.


Svar #4
17. maj 2010 af ggf (Slettet)

nårh for søren! f(1980-1963)=f(17-0)=465,13 som jo passer fint med de 466 i året 1980 så de passer fint sammen. Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp bedes (akut)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.