Matematik

matematik sjov

18. maj 2010 af rnadal (Slettet)

hej jeg skal i en opgave bestemme f (-2) når f(x) = 2x2 + kx + 1 og f '(-2) = 0

kan jeg få hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af Jean

 differentier f(x) og brug det til at løse ligningen f'(-2) = 0 for k. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2010 af mathon

    f '(x) = 4x + k

    f '(-2) = 4·(-2) + k = 0
               -8 + k = 0
               k = 8

    f(x) = 2x2 + 8x + 1

    f(-2) = 2·(-2)2 + 8·(-2) + 1 = 8 - 16 + 1 = -7


Svar #3
18. maj 2010 af rnadal (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: matematik sjov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.