Kemi

redox med organisk og uorganisk kemi??

22. maj 2010 af fie555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan fortælle mig hvad forskællen er på redoxreaktioner med organisk og uorganisk kemi er??

kan redox med organisk kemi have noget at gøre med oxidation af alkohol, ud over fuldstændig og ululdstændig forbrænding???

håber på svarlig svar :-)

på forhånd mange tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2010 af mathon

det kan det:

                                  -1                                +1                       +3
                              R-CH2OH  +  [O]  →  R-CHO + [O] → R-COOH
                            primær alkohol                  aldehyd                  syre

                                    0                                  +2
                              R1-CHOH-R2 + [O] → R1-CO-R2
                                      sekundær alkohol                        keton

...........................

"+ [O] " betyder blot oxidation på en ikke nærmere specificeret måde, som sjældent er reaktion direkte med Oxygen

aldehyd = alkanal
keton = alkanon
syre = carboxylsyre

                                        


Skriv et svar til: redox med organisk og uorganisk kemi??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.