Dansk

Hvad betyder tinge?

24. maj 2010 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Overskriften siger sig selv. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2010 af mathon

at tinge = at forhandle om

hver landsby havde sit ting = forhandlingsråd, som tingede om landsbyens love. Tinget mødtes omkring tingtræet, som var omkredset af et antal kampesten, én for hvert medlem.

historisk udvikling:

  ting = forhandlingsråd → lovgivende forsamling → tokammersystem bestående af landsting og folketing
  → folketing
 

 på tinge = i den lovgivende forsamling eller på det sted/i de bygninger, hvor den lovgivende forsamling har
                  sit virke


Skriv et svar til: Hvad betyder tinge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.