Matematik

Kuglens centrum

24. maj 2010 af Pthomas (Slettet)

Hej.. Hvordan finder jeg kuglens centrum ved nedenstående ligning:

x2 + y2 + z2 + 4x - 6y - 8z + 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af Alkymisten (Slettet)

Start med at sætte uden for parentes


Svar #2
24. maj 2010 af Pthomas (Slettet)

Kan du eventuelt lige vise hvordan, for synes ikke helt jeg kan se hvordan det gøres?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kompletter til kvadrater på toleddede størrelser:

x2 + 4x + y2 - 6y + z2 - 8z + 4 = 0

x2 + 4x + 22 + y2 - 6y + 32 + z2 - 8z + 42 + 4 = 22 + 32 + 42

(x+2)2 + (y-3)2 + (z-4)2 = 22 + 32 + 42 - 4 = 9 + 16 = 25 = 52

Nu kan både centrum og radius aflæses.


Svar #4
24. maj 2010 af Pthomas (Slettet)

Super.. Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Kuglens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.