Matematik

Ligning

24. maj 2010 af rictor (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej håber at der er nogle der kan hjælpe mig med denne opgave.

I en bestemt population af dyr vokser antallet af dyr med 12% om året. 

Opstil et udtryk der beskriver udviklingen i antallet af dyr i populationen, når det oplyses, at der til at begynde med er 300 dyr i populationen.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af mathon

       
                         f(x) = 300·1,12x                  når x er tiden målt i år    og f(x) er antal dyr til tiden x


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af mje (Slettet)

Til start er der 300 dyr. Efter 1 år er der 300 * 1,12 = 336 dyr. Efter 2 år er der 336 * 1,12 = 300 * 1,12 * 1,12 ≈ 376 dyr.

Du kan af ovenstående indse at udtrykket er:

y(t) = 300 * (1,12)t

hvor y er antallet af dyr til tiden t og hvor t angives i år.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.