Matematik

Ligning med parantes gange kvadratrod

25. maj 2010 af Blondix (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan ganger jeg min parantes med kvadratrod?

Må jeg opløfte min kvadratrod i anden for at fjerne denne (selvfølgelig ved at gøre det på begge sider). Men må jeg dette uden at opløfte min parantes i anden?

Ligning:

(x-2)*kvrod(-x+1) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Brug nulregelen

(x-2)=0               √(-x+1)=0


Svar #2
25. maj 2010 af Blondix (Slettet)

Guuuud - hvor var det dog åbenlyst!
Så er x = 2 eller x= -1 løsningen på ligningen. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Hov det gik for stærkt

-x+1=0        x=1


Svar #4
25. maj 2010 af Blondix (Slettet)

Ja hov - x= 1 selvfølgelig.

Men så har ligningen to løsninger?

Har du forstand på reducering af brøker? ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Jep to løsninger.

Ved da lidt om brøker, hvorfor?


Svar #6
26. maj 2010 af Blondix (Slettet)

Vil du ikke hjælpe mig med at forstå hvordan man forkorter og reducerer følgende:

x2 + 2x
______
4x + 8

8a3 * b*a-2
___________
(2b)2

a2 - 6a + 9
_________
a2 - 9


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. maj 2010 af mathon

se brøkregning

Vedhæftet fil:brøkregning_4.doc

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. maj 2010 af mathon

rettelse i link'et sidste linje:

             x ≈ ±3 → x ≠ ±3


Skriv et svar til: Ligning med parantes gange kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.