Matematik

At isolerer k?

25. maj 2010 af Alkymisten (Slettet)

Opgaven er uden hjælpemidler og lyder: Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x3+kx2-3x+6

Opgaven i sig selv er nem nok, men af en eller anden grund isolerer jeg forkert (tror jeg?).

Jeg har at p(x)=x3+kx2-3x+6 ⇒p(-2)=(-2)3+k(-2)2-3(-2)+6=0⇔-8+4k-(-6)+6=0⇔4k=12-8=4k=4⇔k=4/4=1 men dte skal give -1??

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2010 af peter lind

Det er -8+4k-(-6)+6=0⇔4k=12-8" der er galt. Når du flytte tallene på venstre side over på højre side skal du skifte fortegn


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det giver 4+4k=0


Svar #3
25. maj 2010 af Alkymisten (Slettet)

Hmm hvornår ved jeg hvilken side jeg skal trække over og skifte fortegn?

Jeg beklager det lidt dumme spørgsmål, men vil gerne være sikker..


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2010 af smuas (Slettet)

0 = (-2)^3 +k*(-2)^2 - 3*(-2) + 6 = -8 + 4*k + 6 + 6 = 4*k + 4

k = -1

Fordi 0 = 4*k + 4 <=> -4 = 4*k <=> -4/4 = -1 = k


Skriv et svar til: At isolerer k?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.