Kemi

ks og kb

25. maj 2010 af isabella12 (Slettet)

Hej

kc er jo ligevægtskonstant. ks er det så bare ligevægtskonstanten for en syre, og kb er det bare ligevægtskonstaten for en base?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af Inkognito (Slettet)

Hejsa!

Jep, det er ligevægtskonstanten for henholdsvis en syres og en bases reaktion med vand.

Eksempel

HF + H2O <=> H3O+ + F-

Ks = [H3O+] * [F-] / [HF]


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2010 af mathon

      Ks og Kb
er   syre-og basekonstanten for et korresponderende syre-base-par


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2010 af Inkognito (Slettet)

Hej igen!

Klart...

Hvis Ks er som jeg skrev i #1, så vil den tilsvarende Kb være for reaktionen

F- + H2O <=> OH- + HF

Kb=[OH-] * [HF] / [F-]

Så kan man se, at

Ks * Kb = [H3O+] * [OH-] = Kv=10-14 M2 (Ved 25°C)


Skriv et svar til: ks og kb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.