Matematik

Ligning for l genne punkt P

25. maj 2010 af bkacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er gået i baglås over denne (meget simple) opgave

jeg har vektor a med koordinaterne: 1 over 5

og jeg har punkt p(3,8)

jeg skal bestemme en ligning for l der går gennem P og er parallel med vektor a

HJÆLP!! det er helt absurd at jeg ikke kan svare på det..


Svar #1
26. maj 2010 af bkacky (Slettet)

er ligningen ligning:

3x+8y+44=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren a = (1;5) skal være retningsvektor for linien. Dens hældningskoefficient er da

a = 5/1 = 5 ,

og den skal gå gennem punktet p(3;8) .

Dens ligning er da

y = 5(x-3) + 8 = 5x - 7,

altså

y = 5x - 7.

Den ligning, du har fundet, er ikke korrekt. Hvis du prøver efter, kan du let se, at (3;8) ikke opfylder din ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2010 af Brisen (Slettet)

 du mangler da noget?

For at kunne bestemme en ligning for linjen l så skal der findes en normalvektor. En normalvektor til en linje er ortogonal på linjen. I det aktuelle tilfælde kan tværvektoren til normalvektoren til linje "l", som vil være a tværvektor som er.

^[1,5] = [-5,1]

vi har punktet P(3,8)

så ligningen for l kan nu bestemmes ved a(x-xo)+b(y-y0)=0

så -5*(x-3)+1*(y-8)=0

=> -5x+15+y-8=0

-5x+y+7=0, må være det endelige resultat.


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dette resultat er jo også helt i overensstemmelse med resultatet i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2010 af Brisen (Slettet)

# 4

Da ikke helt, du mangler at inkludere y-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvor i ligningen

y = 5x - 7

mangler y-værdien ?


Skriv et svar til: Ligning for l genne punkt P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.