Matematik

Overflade areal af en postkasse

26. maj 2010 af elskovbunny (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal finde overfladeareal af en postkasse som er sammensat af et rektangel og to halvcirkler. Cirklerne har radius r, siderne i rektangel er 2r og højde h. Bredden er 10 h

jeg skal finde overfladearealet af postkassen udtrykt ved r og h?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af NejTilSvampe

 lad os tage rektanglet først. Med bredde mener du dybde?

Areal af rektangel =2rh+2rh+h*10h+h*10 = h(4r+20h)

Her kommer den tricky del, overflade arealet af det buestykke der må være, er den halve omkreds gange dybden. omkredsen fås ved 2πr

Areal af cirklerne = ½πr2+½πr2+πr*10h+πr*10h = πr(r+20h)

Det samlede areal må være de to udtryk lagt sammen.

O(h,r) = h(4r+20h) + πr(r+20h)

Ret selv evt. fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2010 af juventuz (Slettet)

 Studieportalen under mat-eksamen!!!! nej nej nej...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2010 af birisi (Slettet)

EKSAMENSSNYD !!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2010 af æblemm (Slettet)

hmm er det ikk forkert alligevel?? mangler der ikke de to andre sider? desuden er der to buer, der jo også en forneden, plus der var 4 rektangler da den ene var h og 2r, og den anden h og 10r, og så skal man huske der er en på hver side, så i alt 4 rektangler ikk? håber da heh sårn gjorde jeg da :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2010 af birisi (Slettet)

jeg har også fået noget andet, men selvom det er forkert er det stadig snyd :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2010 af Banan1 (Slettet)

HVAD FANDEN HAR DU GANG I? DETTE VAR EN AF STUDENTEREKSAMENSOPGAVERERNE, STX MATEMATIK A I DAG. OG SÅ SIDDER DU OG SNYDER UNDER EKSAMEN OG BRUGER STUDIEPORTALEN????!!

HÅBER AT DU BLEV TAGET I AT SNYDE, OG AT DU BLIVER BORTVIST OG DERMED IKKE FÅR DIT EKSAMENSBEVIS!!!

SKAM DIG SIGER JEG BARE.
 


Skriv et svar til: Overflade areal af en postkasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.