Matematik

Rentes regning (terminer?)

26. maj 2010 af CarpeDiem1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg skal til eksamen i morgen hvor jeg kan trække nogle delspørgsmål. Derfor er jeg ved at gennemgå dem og lave dispositioner over de forskellige spørgsmål og emner.

Jeg har et delspg, der lyder:

Med udgangspunkt i ovennævnte emne kom da ind på begrebet rentes rente

- du kan evt. overveje forskellen mellem at få 6 % i rente pr. år og 3 % pr. halvår og 1,5 % pr. kvartal.

Ved 6 % pr. år: 1500 * (1+0,06)12 = 3018,2947
Ved 3 % pr. halvår: 1500*(1+0,03)6= 1791,0784
Ved 1,5 % pr. kvartal: 1500*(1+0,015)3 = 1568,5175

6 % = 1 år

3 % = halvårligt (6 måneder)

1,5 % = kvartal (3 månder)

Hvad skal jeg opløfte dem i så?

Sådan nu har jeg prøvet at regne det ud. Men jeg er kommet i tvivl. Jeg skal jo sammenligne de forskellige renter (hvilken, der ville være bedst at vælge). Hvilken formel skal jeg burge til det? Altså hvad er slutsvaret? Er helt lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2010 af peter lind

En kapital på A vil med en forrentning på r i n terminer give en slutsum på A(1+r)n. Trækker du A fra har du så hvor meget kapitalen er forøget med. Hvis der er rentetilskrivningen er pr år. er n = 1 så du får slutkapitalen A(1+r)1. Er det pr. halvår får du i løbet af et år 2 rentetilskrivninger. Antal terminer er 2 så kapitalen vil efter 1 år være A*1+r)2. Ved rentetilskrivning hvert kvartal vil kapitalen være A(1+r)4


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2010 af mathon


Skriv et svar til: Rentes regning (terminer?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.