Fysik

Resistans i elpære

27. maj 2010 af thadudedk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har fået en eksamensopgave som jeg er lidt forvirret over.

 Opgaven lyder:

Opgavedel:
En elpære består af to wolfram tråde, som er parallelforbundne. Hver tråd er 1,2 m lang og har et
tværsnitsareal på 0,00032 mm2. Når elpæren er tændt bliver temperaturen 2000 ºC. Beregn den
samlede resistans i elpæren, når denne er tændt.

Det der forvirrer mig er lidt at de skriver wolfram trådene er parallel forbundne - Ville godt kunne finde resistancen hvis de ikke havde skrevet det. Men Hvor starter man lige med sådan en opgave?

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2010 af mathon

beregn erstatningsresistansen ved brug af formlen for paralleltforbundne modstande

efter anvendelse
af
                      R = (ρ·L·a-1)·(1+α·ΔT)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2010 af mathon


  R = (ρ·L·a-1)·(1+α·ΔT) = ((1,2 m)·(5,50·10-8 Ωm)·(3,2·10-10 m2)-1)·(1 + (4,5·10-3 K-1)·(2000 - 293) K) =
                                                                                                                                                        1790,56 Ω


    Rerstat = (1/2)·(1790,56 Ω) = 895,28 Ω


Skriv et svar til: Resistans i elpære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.