Matematik

Bekræft mit svar!!

27. maj 2010 af Soul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det rigtige svar areal(a) = a * (50-a) - 12 ?

Vedhæftet fil: Opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2010 af NejTilSvampe

 T(a,b) = ab - 4*3

O(a,b) = a+(a-3) +b + (b-4) = 2a+2b-7 = 100

2a + 2b = 107 => b = (107-2a) / 2

T(a) = a(107-2a)/2 -12 = ½( 107a - 2a^2 -24 )

får jeg.


Svar #2
27. maj 2010 af Soul (Slettet)

Du har glemt at tælle de 3 + 4 med i omkredsen.. Men det er super at se, at du "angriber" problemet på samme måde :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 T(a) = 50a - a2 - 12

Får jeg


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen af figuren er det samme som omkredsen af det fulde rektangel, altså O = 2a + 2b .

Arealet af figuren er arealet af det fulde rektangel minus det lille rektangel på 3·4 , altså A = ab - 12 . Hvis O = 100, er b = 50 - a, og dermed A = a(50-a) - 12 = 50a - a2 - 12 , som anført i #3.


Svar #5
28. maj 2010 af Soul (Slettet)

Super, så er vi enige.. mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Bekræft mit svar!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.