Matematik
matematikopgave - funktioner
09. marts 2005 af
Alima (Slettet)
en familie af funktioner har regneforskriften f_a(x )=x^4+8x+ax, a hører til R
Tegn grafen for f_a og gør rede for, at den har en vandret vendetangent.
Jeg har tegnet denne graf, men hvordan gøre jeg rede for dens vandrette vendetangent?
håber der er nogle som kan hjælpe
Tegn grafen for f_a og gør rede for, at den har en vandret vendetangent.
Jeg har tegnet denne graf, men hvordan gøre jeg rede for dens vandrette vendetangent?
håber der er nogle som kan hjælpe
Svar #1
09. marts 2005 af sigmund (Slettet)
Du sætter f'_a(x) lig nul, og finder et punkt, hvor f_a(x) har vandret tangent. Har f'_a(x) så samme fortegn før og efter dette punkt, er den vandrette tangent en vendetangent.
Svar #2
09. marts 2005 af Alima (Slettet)
hvordan undersøger jeg så om f'_a(x) har samme fortegn før og efter dette punkt? ved at indsætte værdier fra "begge sider" af dette punkt i
f'_a(x)?
f'_a(x)?
Svar #3
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Grafen for f_a(x) har ingen vandret vendetangent, eftersom den anden afledede f''_a ikke skifter fortegn i sit nulpunkt (x=0). Vi har, at
f''a_(x) >= 0
for alle x, så f er konveks. Herved forstås, at tangenthældningen er voksende overalt.
Er du sikker på, at det er funktionsfamilien
f_a(x) = x^4 + (8+a)x
der er tale om?
//Singularity
f''a_(x) >= 0
for alle x, så f er konveks. Herved forstås, at tangenthældningen er voksende overalt.
Er du sikker på, at det er funktionsfamilien
f_a(x) = x^4 + (8+a)x
der er tale om?
//Singularity
Skriv et svar til: matematikopgave - funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
