Samfundsfag

Lidt hjælp søges straks

28. maj 2010 af Thebeauty (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa kan i hjælpe mig lidt.

Økonomisk kredsløb & samfundsøkonomiske mål

1. Forklar hvordan coop påvirker det økonomiske mål, hvis

- de bygger et nyt varehus i Danamark

- de afskedigere ansatte i et varehus

- de køber nye vare hjem

2. Gør rede for samfundsøkonomiske mål. Hvilke mål påvirkes hvis coop bygger et nyt varehus?

3. Hvordan vil det påvirke cooos omsætning hvis folketinget beslutter at sætte skatten ned på arbejdsindkomsten

4. hvilke samfundsøkonomiske mål vil folketinget fremme hvis folketinget beslutter at sætte skatten ned på arbejdsindkomst? vil der i denne situation også opstå en målkonflikt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2010 af Moderatoren

Kom med dit eget bud først. Så kan andre hjælpe dig bagefter.

Her laves dine lektier ikke.


Svar #2
28. maj 2010 af Thebeauty (Slettet)

Jeg aner ikke hvad økonomisk kredsløb og samfundsøkonomiske mål er for noget !


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2010 af gunnarjensen (Slettet)

Hej Thebeauty, så tag og overvej om du ikke skulle åbne din samfundsfags bog op, og begynde at læse ! dine spørgsmål er alm. viden!

Men her er der lidt hjælp til de samfundsøkonomiske mål:

Samfundsøkonomiske mål:

Hensyn til miljøet
 

Øge velstanden = Øge produktionen Øge produktionen = Øge velstanden

Økonomien skal altid vokse, dvs. vores Bruttonationalprodukt (bnp) skal stige. Vi har vurderet det til at være hensigtsmæssigt med en (bnp) stigning på ca. 2-2,5 pct. I gennemsnit pr. år. Hvis procentstigningen er under 2 % kaldes det at vi er i lavkonjunktur, er den højere end 2,5 % er vi i højkonjunktur.

Stabile priser
De fleste varer er steget utroligt meget i pris i forhold til for 50 år siden. Dette kaldes ’Inflation’ altså prisstigninger. Man mener at det er mest hensigtsmæssigt, hvis priserne er stabile.

Stigende priser = at ens optjente penge mister værdi + usikkerhed, da ingen ved, hvad varerne er værd i fremtiden. Det resulterer også i at vore eksportvarer bliver dyrere, så folk fra udlandet får svære ved at købe dem.


Konflikter
Konflikt mellem målene
Det er umuligt at nå alle mål og gøre alle tilfredse. Tit modarbejder de forskellige mål hinanden.

eks:

Produktionen stiger = øget foruening ---) Forringelse af miljøet
øget import -----) forringelse af betalingsbalancen


Ud fra det ovenstående kan  du så selv give en konklusion på, hvad de samfundsøkonomiske mål kan være.

Men tag den her overvejelse med i din Problemstilling: er betalingsbalancen vigtigere end bekæmpelsen af arbejdsløshed?
hvor vigtig er den sociale fordeling i forhold til målsætningen om stabile priser.


 


Skriv et svar til: Lidt hjælp søges straks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.