Matematik

Koordinatsættet for hjørner i kendt trekant

28. maj 2010 af Floxiemoxie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med et problem mht. at finde X1,Y1 i den vedhæftede fil.

X,Y er kendte og den dertilhørende vinkel er fundet vha. cosinus og er 33,69 grader, mens den modstående er 56,31 grader. Resten af værdiernee ses på tegningen. Hvis I mangler yderligere info så skriv endelig.

Mvh

Klaus Jensen

Vedhæftet fil: problemt.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2010 af Anders521

Kan du vedhæfte opgaven som fil - det er bedst hvis vi kan selv læse opgaven. Mvh. Anders


Svar #2
28. maj 2010 af Floxiemoxie (Slettet)

 Det er ikke en opgave. Vi sidder og skal lave collission detection på en spiller i en kode. Til dette skal vi bruge hjørnepunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Du skal kende orienteringen af rektanglet i (X,Y) koordinatsystemet, før du kan finde koordinaterne (X1,Y1). Tænk på, at du kan rotere tegningen omkring (X,Y), uden at dine kendte størrelser ændres.


Svar #4
28. maj 2010 af Floxiemoxie (Slettet)

 Oh, det må I undskylde. Vi kender retningen på spilleren, dvs. den side, der står som længde 15 på tegningen i forhold til y-aksen. Når han peger lige op er retningen altså 0 grader.

Er det den du mener, Andersen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Ja, det var det, jeg mente. Et eller andet, der bestemmer orienteringen af figuren i forhold til koordinatsystemet.


Svar #6
28. maj 2010 af Floxiemoxie (Slettet)

 Det vi søger er en generel formel for at beskrive X1,Y1 med et tilfældigt X,Y (kendt) koordinat samt tilfældig retning på spilleren (kendt). Vi skal bruge det til at finde yderpunkterne på spilleren så han ikke kan gå igennem kasser o.lign.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - #6

Hvis siden med længde 15 er vandret, gælder klart

(X1 ; Y1) = (X ; Y) + (15 ; 10) .

Hvis siden med længde 15 i stedet danner vinklen φ med vandret, finder man (X1 ; Y1) ved at rotere vektoren (15 ; 10) med vinklen φ :

(X1 ; Y1) = (X ; Y) + (15cos(φ)-10sin(φ) ; 15sin(φ)+10cos(φ)).

Hvis man i stedet kender vinklen ψ som linien med længde 15 danner med lodret (Y-aksen), gælder φ = 90º-ψ , og et tilsvarende udtryk gælder for (X1 ; Y1) udtrykt ved ψ, hvor man da bytter om på sin og cos funktionerne.


Skriv et svar til: Koordinatsættet for hjørner i kendt trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.