Matematik

Matematik B Mundtlig

28. maj 2010 af kylle20 (Slettet)

 5. Fortæl om stykkevis lineære funktioner, både graftegning ud af forskrift og bestemmelse af forskrift ud fra graf. Angiv et praktisk eksempel på anvendelse af en sådan, dvs. en tekstopgave.


Ekspotentielle funktioner:

6. Forklar hvad der forstås ved en eksponentiel funktion (til forskel fra en lineær) hvad angår forskrift, Dm og Vm, graf på almindeligt papir (og evt. enkeltlogaritmisk papir). Gør rede for grafens monotomiforhold samt asymptoter.
7. Forklar, hvordan man kan beregne forskriften for en eksponentiel funktion ud af 2 punkter, og bevis de to formler, der anvendes hertil. Fortæl også om fordoblings- og halveringskonstanter.
8. Forklar, hvad man forstår ved en tilnærmelsesvist eksponentiel funktion samt hvordan man kan afgøre, om et talmateriale er tilnærmelsesvist eksponentielt.

Forstår ikke disse 4 spørgsmål, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2010 af Anders521

Hvad er det præcis du ikke forstår ved disse spørgsmål? Jo mere uddybende dit forklaring er, jo bedre kan vi hjælpe dig. Mvh. Anders 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2010 af jalo

 Jeg ved ikke om du kan bruge den, da det er matematik på A-niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2010 af jalo

 Her er den:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2010 af jalo

 Jeg har lidt svært med at vedhæfte filen, men nu skulle den gerne være der. 


Svar #5
31. maj 2010 af kylle20 (Slettet)

Mange tak jalo.

Til Anders, jeg forstår  ikke ved spørgsmål 5. Fortæl om stykkevis lineære funktioner, både graftegning ud af forskrift og bestemmelse af forskrift ud fra graf. Angiv et praktisk eksempel på anvendelse af en sådan, dvs. en tekstopgave,

hvad der er at fortælle om stykkevis lineære funktioner og hvordan man bestemmer forskrift og derudover er jeg meget i tvivl om hvordan  man anvender det i en tekstopgave.

Jacob


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2010 af Anders521

Hej Jacob,

Stykkevis linære funktioner er typisk karakteriseret ved at de har mindst to forskellige regneforskrifter med hver deres definitionsintervaller. I hver deres interval kan regneforskriften (husk ordet "lineært") være aftagende, stigende eller konstant.

Hvis du er givet en graf af en stykkevis lineært funktion, så kan du hurtig afklare hvilken af de tre ovenstående form funktionen har i det tilhørende interval. At bestemme regneforskrifterne for en funktion er du nødt til at bestemme dem en ad gangen. (Gen)læs i din bog om hvordan med forskriften ud fra en graf. Hvis der er eksempler på disse, så studerer dem nøje, idet det er teknikken du er interesseret i at mestre.

Et praktisk eksempel kan jeg desværre lige komme i tanke om. Her ville jeg enten spørge min lærer, kig i min bog, eller finde et eksamensopgave hvori der er sådanne eksempler.

Mvh. Anders


Skriv et svar til: Matematik B Mundtlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.