Matematik

Bestem V som funktion af M

28. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

har fået oplyst

logV= -1.64 - 0.27logM

jeg har løst M= 3000,så bliver V= 0.002637

b) bestem V som funktion af M, hmm? står den ik som funktion af M i forvejen? eller skal man fjerne logaritmen, så man får

V= M0.27 - 1.64    ?


Brugbart svar (10)

Svar #1
28. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Med

log(V) = -1,64 - 0,27·log(M) , fås

V = 10-1,64 - 0,27·log(M)

   = 10-1,64 · 10-0,27·log(M)

   = 10-1,64 · M-0,27


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. maj 2010 af mathon

        log(V) = -1,64 - log(M0,27)

        V = 10-1,64 / M0,27

OK

           


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2010 af AMelev

Jo, V er indirekte (implicit) givet som funktion af M, men ikke direkte, så du skal for at få det direkte, som du selv er inde på, fjerne Log fra V - du skal bare gøre det rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2015 af piabing (Slettet)

Kan I forklarer mig hvordan man regner det ud trin for trin.

Er det en formel man sætter ind eller hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er forklaret i #1. Man benytter, at hvis

        log(a) = b

er

        a = 10b

sammen med en kendt regneregel for potenser.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2015 af piabing (Slettet)

hvad er V i denne sammenhæng og hvad er M i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2015 af piabing (Slettet)

Okay.

Jeg har godt nok regnet a og b ud.

Men jeg aner ikke hvad det betyder.

Jeg ved bare hvad jeg skal gøre  inde på regne værktøj.

Men hvad er det præcist svaret for a og b fortæller os? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2015 af AMelev

logV = -1.64 - 0.27logM   er det, du har ikke?

loga = b                          iflg #5

Hvis du ser efter, må V = a og b = -1.64 - 0.27logM

Så opløfter du 10 i både højre- og venstre side og får

V = 10-1.64 - 0.27logM og så skal du i gang med at bruge dine potensregler

Hvis du nu er stået af, så vær tilfreds med dette udtryk eller brug dit CAS-værktøj og løs ligningen logV = -1.64 - 0.27logM med hensyn til V.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2015 af piabing (Slettet)

jeg har løst begge altså både a og b.

Men i mit hovedet gør jeg det bare, fordi jeg ved det skal gøres således - og ikke fordi jeg ved hvad resutlaterne betyder og siger om opgavens spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Måske fremgår det af opgavens tekst, hvad V og M står for. Det kan vi jo ikke se af det her oplyste.


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2015 af piabing (Slettet)

det har jeg gjort, men jeg forstår stadig ikke hvd svaret på a'eren og b'eren siger om det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2016 af Fymalinjen (Slettet)

Er svar nr. 1 så det endelige svar eller skal man regne videre?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2016 af mathon

#12

#1
           V=10^{-1{,}64}\cdot M^{-0{,}27}       er svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. oktober 2016 af Fymalinjen (Slettet)

Super! Tak :)

Skriv et svar til: Bestem V som funktion af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.