Matematik

procent

29. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Hej,

Hvis man skal finde den procent-vise forskel på en statistik:

2001: 728,105  kr. for en computer (ja, dårligt eksempel)

2009: 928,652 kr. for en computer

Hvordan finder man hvormange pct. prisen er steget med?

Er det: ((928,652 - 728,105)/928,652))*100%


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af Isomorphician

((928,652 - 728,105)/728,105)*100% = ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Når man skal finde %, skal man være lidt "historisk"

% skal tages af den ældste oplysning.

Her er tallet fra 2001 det ældste altså skal de have stigningen i 5 af prisen fra 2001

Der skal stå 728,105 under brøkstregen

Er det til at forstå?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2010 af mathon

                  stigning = (x-xo)
                  som brøk = (x-xo)/xo
                  i procent = ((x-xo)/xo)·100%


Svar #4
29. maj 2010 af biqqu (Slettet)

MAnge tak allesammen! Jaa, det hjalp meget :)


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.