Matematik

Omvendt proportionalitet projekt, hjælp?

29. maj 2010 af FuzzPanda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med at arbejde med mundtlig eksamens opgaver men sidder fast ved den ene.

Opgave 3.
Der ønskes en redegørelse for ligefrem proportionalitet og omvendt proportionalitet
Redegørelsen skal omfatte grafernes udseende og med udgangspunkt i dit projekt vise, hvordan ligningen for en ligefrem proportionalitet kan bestemmes.

Redegørelsen har jeg lavet nogenlunde, men jeg sidder fast ved projektet.
Her er oplysningerne jeg har fra vores projekt:

Projektet, måling af småkagers vægt.

             Antal  1      2       3         4       5     6        7       8       9    10
Vægt i gram     6     12     20     26     33     40     46     52     59     65

1.Plot punkterne fra småkage projektet i et diagram (Er gjort)
2.Ligger de mere eller mindre på en ret linje? (Det gør de, og jeg kan se det er ligefem proportionalitet pga. dette)
3. Aflæs et ´pænt´ punkt
a=y/x 65/10= 6,5
Y=6,5x

Hvordan viser jeg hvordan ligningen for en ligefrem proportionalitet med de her oplysninger?
Har jeg allerede gjort det i punkt 3 eller er det noget andet?

..jeg er lidt forvirret.. Hjælp please?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du har jo fundet, at forholdet mellem y og x er konstant (lig 6,5), så det betyder, at der er ligefrem proportionalitet.


Svar #2
29. maj 2010 af FuzzPanda (Slettet)

#1
 

Du har jo fundet, at forholdet mellem y og x er konstant (lig 6,5), så det betyder, at der er ligefrem proportionalitet.
Okay! Mange tak ^^


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet projekt, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.