Matematik

reducere

30. maj 2010 af tawer (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, en idé om hvordan man skal reducere det her?

5m/2m^2+3mn

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af Laughian (Slettet)

 Jeg vil give dig dette forslag:

5m/(2m^2+3m) = 5m/m(2m+3) = 5/2m+3

Håber det kunne hjælpe!


Svar #2
30. maj 2010 af tawer (Slettet)

du har ikke taget n med i din beregninger ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2010 af Laughian (Slettet)

Det passer! ikke det bedste at gøre til eksamen...
Mit andet bud er såmen bare at indsætte n:

5m/(2m^2+3mn) = 5m/m(2m+3n) = 5/2m+3n

Håber dette lyder mere rigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2010 af Blueoil (Slettet)

der kan forkortes et m væk i divisionen


Svar #5
30. maj 2010 af tawer (Slettet)

mener du der kan forkortes et m væk nu: 5/2m+3n             ?

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2010 af Laughian (Slettet)

 Sagt med ord:

Du sætter et m uden for parentes...
Når du så får 5/2m+3n, så kan der ikke forkortes mere...

Eller, det kan jeg ikke se i hvert fald!
Jeg ved ikke hvad Blueoil mener med, at der kan forkortes et m væk i divisionen!


Svar #7
30. maj 2010 af tawer (Slettet)

det du har gjort kan jeg godt se,

det var til blueoil


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2010 af Blueoil (Slettet)

5/2m+3mn

Laughian, hvorfor sætter du en parentes?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2010 af Laughian (Slettet)

 #8 - Hvilken parentes snakkes der om?
Er det den parentes hvor m sættes uden for, så er det, for at kunne dividere 5m med m og få 5:

5m/m(2m+3n) = 5m/2m^2+3mn

Du kan se, at det er det samme resultat der fås, det er bare for at åbne en mulighed for at kunne forkorte endnu mere!


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.