Matematik

Skæringspunkter

31. maj 2010 af Bette02 (Slettet)

hej :=)

Er der nogle der kan hjælpe mig med:

1: hvordan man finder skæringspunktet mellem en parabel og en ret linie?

2: Finder skæringspunktet mellem 2 parabler? :=)

på forhånd tak! :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af mathon

    
       sætter deres ligninger lig med hinanden
       og løser den deraf fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2010 af Technopappa (Slettet)

Når du bruger Mathons metode (som er rigtig), vil du få formentlig få en x-værdi.

Denne værdi indsættes i enten din parabels ligning eller i ligningen for din rette linje, og derved får du punktets y-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af mathon

prøv skæring mellem
parabel og ret linje:

                                      f(x) = 2x2 - 2x - 4
og
                                      g(x) = 2x + 2

du skal ende med
skæringspunkterne
                                      (-1,0)  og  (3,8)


Svar #4
31. maj 2010 af Bette02 (Slettet)

Er det ligemeget hvilken en jeg indsætter den i ? .. det skal vel gøre for begge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af mathon

 
                                     f(x)           =    g(x)
                                2x2 - 2x - 4    =   2x + 2

                                2x2 - 4x - 6    =    0              hvoraf 1.koordinaterne til skæringspunkterne beregnes


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.