Matematik

2 matematiske spørgsmål (c-niveau)

31. maj 2010 af Pulchrum (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, står og skal bruge svaret til følgende opgaver, og jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre?

Bevis Pythagoras sætning

Bevis formlen for fordoblingskonstanten- eller halveringskonstanten.

En der gider skrive hvordan man gør overstående? altså med forklaring, TUSINDE tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Prøv at foretag en søgning her på forummet, så har du svar inden for et minut.


Svar #2
31. maj 2010 af Pulchrum (Slettet)

 Har søgt på Pythagoras sætning, og der var ikke andet end et meget rodet indlæg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 pythagoras bevis

fordoblingskonstant bevis


Svar #4
31. maj 2010 af Pulchrum (Slettet)

forskriften er jo f(x)=ba^x

Du skal så bevise, at T2=ln2/lna hvor T2 er fordoblingskonstanten

lad x1 være en tilfældig x værdi. Lægger du så T2 til x1 får du en ny x værdi. Den kalder vi x2.
Når T2 er fordoblingskonstant, så må funktionsværdien f(x2) være det dobbelte af f(x1). Det giver dig:

2*f(x1)=f(x2) sæt så forskriften ind

2*ba^(x1)=ba^(x2) divider med ba^(x1)

2=ba^(x2)/ba^(x1) her må forkortes

2=a^(x2)/a^(x1) potensregler...

2=a^(x2-x1) brug så ln

ln 2=(x2-x1)*ln a omskriv

x2-x1=ln 2/ln a helt fra start definerede vi T2 til at være x2-x1

T2=ln 2/ln a  

Er det fordolingskonstantens bevis?


Svar #5
31. maj 2010 af Pulchrum (Slettet)

 Anyone?


Skriv et svar til: 2 matematiske spørgsmål (c-niveau)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.