Matematik

Tegn en mulig funktion ud fra givne oplysninger

31. maj 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

tegn en mulig graf for en funktion for f, der opfylder følgende:
f har Dm(f)=åbent interval 2;10 åbent interval
f har Vm(f)=[-3;8]
f er differentiabel

fortegn og nulpunkter for f' er som angivet på tallinjen:
x 2 3 5 8 10
o----|------|--------|-------o////>
f'(x) - + + +
 

Er der nogen, som har styr på sådan noget?, som kan forklare mig det?

Jeg har nogenlunde styr på værdi- og definitionsmænde, men jeg ved ikke hvordan jeg i alverden skal kunne tegne en graf.

Håber på hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af NejTilSvampe

 ikke sikker på jeg forstår tallinjen, hvor er nulpunkterne til f' ?


Svar #2
31. maj 2010 af MisSluis (Slettet)

orv laver den lige igen:

  x          2         3              5              8           10

----------0------------------------------------------0---->

 f''(x):                0       +     0      +      0     -

Det er lidt svært at tegne


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af NejTilSvampe

(du forvirrer mig lidt ved at skrive f''(x) , går ud fra det er en taste fejl.

okay, så har den kun et toppunkt i x=8 og 2 ekstremer som ikke er toppunkter (kan fanme ikke huske hvad de hedder) :p

Den skal bare tegnes i løs hånd.


Skriv et svar til: Tegn en mulig funktion ud fra givne oplysninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.