Matematik

Eksponentielle funktioner

31. maj 2010 af chris01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har til eksamen på B-niveau fået dette supplerende spørgsmål:

Løs følgende ligning og forklar trin for trin hvordan du gør:

f(x) = 5,4 * 0,94x og g(x) = 7,8 * 1,09x

Har aldrig forstået hvordan jeg regner sådan en ud.

Kan en venlig sjæl hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

Det der er ikke en ligning, det er to funktioner.


Svar #2
31. maj 2010 af chris01 (Slettet)

 5,1 * 0,94x = 7,8 * 1,09x

Således stilles den op som en ligning ;)

Skrev forkert i indlægget..


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Her er svaret så kan du prøve dig lidt frem. Når nu det er din eksamen bør du selv kigge bøgerne igennem IMO :) Hint: Logaritmeregnereglerne skal straffes hårdt ;)

x = -2,48 (tre betydende cifre)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

#3

x = -2,48 (tre betydende cifre)

Jeg tror lige du skal kigge dit regnestykke igennem, heg får x = -2.87 (afrundet)

On topic: hvis jeg bliver i tvivl om formler til forskellige ting, så sætter jeg formen med bogstaver op på min lommeregner, og solver den i forhold til det tal jeg skal bruge, så spytter den som regel en pæn formel ud. men nu ved jeg selvfølgelig ikke hvilken lommeregner du har.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af Lubas (Slettet)

Det er nok fordi forskrifterne i hans første post ikke stemmer overens med hans ligning i #2


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

#5
Det er nok fordi forskrifterne i hans første post ikke stemmer overens med hans ligning i #2

du har ret, jeg var lige for hurtig der


Svar #7
31. maj 2010 af chris01 (Slettet)

 Tak for svaret.

Men hvordan ser udregningen ud trin for trin?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2010 af Lubas (Slettet)

Få x-erne over på den samme side af lighedstegnet og brug logaritmeregneregler derefter. Jeg har ikke lyst til at sidde og løse din eksamensopgave for dig


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.