Matematik

Differentation af irrationelle funktioner !? HJÆLP

31. maj 2010 af nico3644 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey..

har fået følgende opgave:

kom da ind på, hvordan man differentierer irrationale funktioner. Du kan se på:

• f(x) = ex
• f(x) = ln(x)
• f(x) = √x

her er jeg fuldstændig blank, er der nogen der kan hjælpe !?  
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af NejTilSvampe

 (e^x )' = e^x

(ln(x))' = 1/x

(√x)' = (x^0,5)' = 0,5x^-0,5 = 0,5 / x^0,5 

Hvis det er et eksamens spørgsmål så er det helt sikkert bevist i din matematik bog.


Svar #2
31. maj 2010 af nico3644 (Slettet)

 synes bare ikke jeg kan finde det nogen steder, men ja det er til min mundtlige eksamen imorgen :(


Skriv et svar til: Differentation af irrationelle funktioner !? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.