Matematik

Integrere

31. maj 2010 af Albooz (Slettet)

f(x) = -x^2 +3x afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde  M, der har et areal.

Bestem arealet af M?

link evt. kig under opgave 5)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/100526_matematik_B_stx_opgave.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af AMelev

Du skal først bestemme grænserne a og b  - dvs. 0-pkt for f (Løs f(x) = 0)

Så har du grænserne.

Så skal du bruge sætningen om arealet under en kurve og over x-aksen: A = ∫ab f(x)dx


Svar #2
31. maj 2010 af Albooz (Slettet)

shiiiiiiiiiiiiiii.. og det uden hjælpemidler!

Løs den lige for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af AMelev

Nej - dette er ikke en svarportal, men en hjælpeportal.

Bestemmelse af grænserne er løsning af en 2.gradsligning, som du skal kunne. Prøv selv!

Det bestemte integral skal du også kunne finde, når du kender grænserne. Prøv selv!


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2010 af dnadan (Slettet)

Du har fået hjælp til de to trin, som SKAL til for at løse opgaven.

Trin 1: Rødder x=a=0, x=b=3

Trin 2: A=9/2

Prøv selv om du kan få det samme :-) På denne måde øver du dig, og du kan se om du har lavet en regnefejl et eller andet sted.

Mvh. Dan


Svar #5
31. maj 2010 af Albooz (Slettet)

i gal på den


Skriv et svar til: Integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.