Almen studieforberedelse (AT)

HJÆLP til metode :)

01. juni 2010 af KamiillaxD (Slettet)

jeg sidder og er ved at putte metoder på til min eksamen, jeg har en problemstilling der hedder;

Hvad er baggrunden for Det Moderne gennembrud og hvilke konsekvenser fik det på samtidens litteratur?

jeg kan ikke selv finde metoder jeg har brugt, fordi det eneste jeg har gjort er at læse i litteraturens veje og har fået min viden derfra udover det jeg self selv vidste i forvejen.  er der en metode eller ord for det?

og men hensyn til konsekvenser må i meget gerne nævne et par stykker?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af JKaram (Slettet)

Jamen du skal lave mere end at læse en bog der redegører for litterære perioder. Er du ikke kommet ud over det (ex. i læsning af skønlitteratur fra perioden), så har du ikke besvaret fagmålene for Almen Studieforberedelse.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2010 af cillerakv (Slettet)

Ja, jeg er ked af at sige det, hvis du ikke læser en novelle fx eller et digt, er du sikret en lav karakter. Hvis du fx. læser uddrag af "Et Dukkehjem" der er et rimeligt centralt værk i forhold til Det Moderne Gennembrud, kan du sige du har brugt humaniora og har analyseret og fortolket. Indunder det kan du bruge begreber som forforståelse, den heumaneutiske spiral osv.

Hvis du er i tidsnød og virkelig virkelig ikke kan nå at analysere noget som helst litteratur, skal du komme med forslag til andre måder du kunne belyse din problemstilling på. Her kan du fx. sige at du kunne have læst litteratur fra perioden og analyseret og fortolket det. herunder kommer der en masse metode. Derudover kan du selv være kreativ og finde på måder du kunne bruge samfundsvidenskab på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2010 af JKaram (Slettet)

Nej, det er ikke helt korrekt Cille. At sige at man har brugt humaniora som metode vil næsten ikke få dig længere end ved ikke at læse en novelle eller noget andet.

Man bruger den hermeneutiske spiral/cirkel til at analysere et sådant værk (dertil kan der så lægges forskellige læsefokus).

Karam


Skriv et svar til: HJÆLP til metode :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.