Almen studieforberedelse (AT)

Metoder i psykologi, HASTER

01. juni 2010 af SortNavle (Slettet)

Hej. Jeg skal op i AT fremlæggelse på fredag. Og nu er jeg efterhånden blevet meget usikker på min egen opgave. Jeg skriver i engelsk og psykologi om novellesamlingen "Dr. Jekyll and Mr. Hide". Min oneliner lyder således:
 
"Hvordan kan de psykologiske aspekter i novellesamlingen forklares ved teoretikeren Sigmund Freud's teori og hvad fortæller novellesamlingen om tidsperioden?"

Og ud fra den, har jeg skrevet i mit metode afsnit:

"... I engelsk vil jeg benytte den hermeneutiske kvalitative metode, hvor jeg vil analysere novellesamlingen. Igennem den hermeneutiske metode vil jeg sætte fokus på Dr. Jekyll og prøve at drage sammenhænge mellem hans handlinger og Freuds teorier. Freuds teorier er anvendelige, fordi han gik grundigt til værks med indsamlet data over sine patienter. Freud anvendte den empirisk-induktive metode, da han observerede personer i deres vante miljø og ud fra det, opstillede hypoteser. Han prøvede at sige noget generelt ud fra enkelttilfælde, som gør metoden induktiv."

Men da jeg så skulle aflevere min synopsis, blev jeg totalt forvirret da jeg skulle krydse af, om psykologi var samfundsvidenskabeligt eller naturvidenskabeligt. Jeg endte med at krydse af i samfundsvidenskabeligt som jeg virkelig undrer mig over nu.

I forhold til mit metodeafsnit har jeg vel besvaret naturvidenskabeligt??
Skal jeg så sige til fremlæggelsen, at det var en fejl at jeg krydsede af der??
Eller hvad vil i sige?

Har virkelig brug for hjælp, selvom jeg prøver føler jeg bare, at jeg er på bar bund med det metode :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2010 af JKaram

Ja. Det er rigtigt nok at du har brugt naturvidenskabelige metoder. Men tænk det sådan her: Freud har jo heller ikke besluttet sig at være naturvidenskabelige eller noget andet. Han arbejder jo for at nå til sit mål, og på den måde skal du også være fleksibel.

Jeg overvejer mere at du i din problemformulering (oneliner) ikke rigtigt kommer ind på noget med overemnet.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2010 af Sus17 (Slettet)

Hvis dette er det eneste du har at sige til metoderne, vil jeg foreslå at du uddyber det. Mange censorer og lærerer fokuserer på metodeafsnittet som det vigtigste :)

Held og lykke.


Skriv et svar til: Metoder i psykologi, HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.