Matematik
Et spørsmål om en lineær ligning
10. marts 2005 af
onsunshine (Slettet)
Hvordan forholder a og b sig i forhold til hinanden i en linære ligning? Kunne man ikke sige at de forholder sig propotionelt til hinanden? Eller omvendt propotionelt, eller noget andet smukt matematisk?
Svar #1
10. marts 2005 af Gummiand (Slettet)
ax + by + c = 0
by = -ax -c
y = (-a/b)x - (c/b)
I en linære ligning vil (-a/b) udtrykke proportionalitet idet, (-a/b) er hældningenskoeficienten og der var tale om en linære ligning.
by = -ax -c
y = (-a/b)x - (c/b)
I en linære ligning vil (-a/b) udtrykke proportionalitet idet, (-a/b) er hældningenskoeficienten og der var tale om en linære ligning.
Svar #2
10. marts 2005 af onsunshine (Slettet)
Du mener at a og b udtrykker proportionalitet når man siger -a divideret med b ?
Svar #3
11. marts 2005 af Gummiand (Slettet)
Ja. a divideret med b. Og med det forbehold at der er tale om en linær ligning.
Skriv et svar til: Et spørsmål om en lineær ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
