Matematik

Skæringspunkt

02. juni 2010 af cille2205 (Slettet)

Jeg skal bevise at skæringspunktet er (3,1) ved beregning.

Jeg har følgende funktioner:

y=2x-5 og y=-3x+10

Jeg har prøvet med lige store koefficinters metode og substitutionsmetoden. Men jeg kan ikk få det til at passe!

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2010 af PeterValberg

sæt dem lig hinanden...

da y = 2x - 5 i den ene ligning og y = -3x + 10 i den anden må det nødvendigvis forholde sig således at

2x - 5 = -3x + 10  

løs dennne ligning i forhold til x og sæt efterfølgende den fundne værdi for x ind i den ene ligning og bestem den tilhørende y-koordinat til skæringspunktet mellem de to rette linjer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2010 af Banan1 (Slettet)

2x-5=-3x+10

5x=15

x=3

dette indsættes i en af funktionerne..

y=2*3-5=1

koordinaterne til skæringspunktet (3,1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Du kan også vælge at sætte (x,y)=(3,1) ind i hver ligningerne for sig og se om du får samme resultat på de to soder af lighedstegnet i ligningerne.


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.