Matematik

Integral regning forstår INTET

02. juni 2010 af Jallen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp mig, hvad handler integralregning om?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det kandler om at finde et areal under en kurve, der er differentiabel. Helt firkantet sagt, hvis du har en buet linie i dit koordinatsystem, for eksempel funktionen y=x2 fra 0 til 2 (tegn den og spørg dig selv, hvordan du vil finde arealet under den graf). Det er det, som integralregningen løser. Hvis du ikke kan lide ordet "integral" så brug ordet "summation". Man opsummerer en masse små arealer f(x)*dx og får på den måde det samlede areal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2010 af himsen (Slettet)

En funktion behøves ikke være differentiabel for at være integrabel.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Fundamentalteoremet: En funktion f, der er kontinuert i et interval I, som indeholder et punkt a, hvor F = ∫f(t)dt fra a til x er differentiabel på intervallet og F'(x) = f(x), så diffenrentiabiliteten ses af d/dx(∫f(t)dt = f(x), t fra a til x


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2010 af himsen (Slettet)

En funktion behøves ikke være kontinuert for at være integrabel !!!!!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

himsen (#2 og #4) er helt korrekt i at fremhæve, at en funktion ikke behøver være hverken differentiabel eller kontinuert for at være integrabel. For at det Riemann'ske integral eksisterer, er det tilstrækkeligt, at funktionen er stykkevis kontinuert på det betragtede interval. Det af Lebesgue indførte integralbegreb udstrækker integrabilitet til en mere omfattende klasse af funktioner.


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. juni 2010 af BudZa7 (Slettet)

bump


Skriv et svar til: Integral regning forstår INTET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.