Matematik

Trigonometri

03. juni 2010 af seek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et problem i trigonometri, jeg  håber I kan hjælpe med.

Meget gerne med mellemregninger, da jeg er lidt på bar bund.

tan(x)+4sin(x) = 0

På forhånd tak

Jacob


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af mossegaard (Slettet)

tan(x)+4sin(x) = 0 hvad skal du med den???


Svar #2
03. juni 2010 af seek (Slettet)

Jeg skal finde x


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2010 af mathon

sin(x)/cos(x) + 4sin(x) = 0          x ≠ (π/2) + p·π   p∈Z

for x ≠ p·π
har du

           1/cos(x) + 4 = 0

            1/cos(x) = -4

             cos(x) = -(1/4)

                   x = 1,82348 + p·2π
                   x = (2π-1,82348) + p·2π = 4,45971+ p·2π


Svar #4
03. juni 2010 af seek (Slettet)

Tak for svaret :)

2 spørgsmål:

hvorfor må   x ≠ (π/2)?

Jeg forstår ikke, hvordan du kommer fra omkrivningen af tangens ned til  1/cos(x) + 4 = 0

Jonas


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. juni 2010 af mathon

#3

sin(x)/cos(x) + 4sin(x) = 0          x ≠ (π/2) + p·π   p∈Z

for x ≠ p·π
har du

           1/cos(x) + 4 = 0                              efter division med sin(x) på begge sider

            1/cos(x) = -4

             cos(x) = -(1/4)

                   x = 1,82348 + p·2π
                   x = (2π-1,82348) + p·2π = 4,45971+ p·2π


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. juni 2010 af Anders521

Hej Jacob

Ved omskrivning af din ligning får man sin(x)/cos(x) + 4sin(x) = 0. Vi ved at division med nul ikke er tiladt, så derfor må funktionen cos(x) være forskellig fra nul dvs. at variablen x skal være forskellig for ethvert multiplum af π/2. Indsæt dernæst sin(x) udenfor sådan at

sin(x)[ {1/cos(x)} + 4] =0

heraf får du så to ligninger

sin(x)=0   v  cos(x)=1/4

Ved løsning af sin(x)=0 får man løsningsmængden { x | x=p2π v x=π+2pπ, p er et heltal }

Ved løsning af cos(x)=1/4 for man løsningsmængden { x | x=±1,823+p2π, p er et heltal }

Mvh. Anders


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.