Matematik

Eksponentiel vækst

04. juni 2010 af SimleK (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Hvis x øges med f.eks. 2, hvor mange procent større bliver så y?"

Jeg læser pt til mundtlig eksamen i matematik B, og ovenstående problemstilling skal jeg redegøre for. MEN, hvordan gør man dét? Jeg forstår ikke, hvad svaret skal være - udregning, eller en beskrivelse? - og i så fald, hvordan vil en sådan lyde/se ud?

Håber på hjælp!

MVH Simone


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2010 af mathon

                      

                         y2/y1 = aΔx      

                         y2/y1 = a2

                         (y2-y1)/y1 = (y2/y1) - 1 = a2 - 1

                         ((y2-y1)/y1)·100% = (a2 - 1)·100%


Svar #2
04. juni 2010 af SimleK (Slettet)

 Tak - nogle tips til, hvad jeg skal tilføje af ord? Jeg er meget sproglig og har næsten ingen logisk-matematik sans, så jeg har svært ved at formulere mig på "matematik-sprog".  


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2010 af mathon

#1

                                y = f(x) = b·ax

                                y2/y1 = aΔx                                        hvor Δx er x-tilvæksten ( her = 2)

                                y2/y1 = a2

 relativ vækst           (y2-y1)/y1 = (y2/y1) - 1 = a2 - 1

 relativ vækst i pct    ((y2-y1)/y1)·100% = (a2 - 1)·100%


Svar #4
04. juni 2010 af SimleK (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Måske kan du hjælpe mig med at redegøre for denne problemstilling også, indenfor potensvækst:

"Hvis x bliver f.eks. 15 % større, hvor mange gange større bliver så y?" 

Det må vel blive noget a la det samme...


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2010 af mathon

potensiel udvikling

                   y2/y1 = (x2/x1)a

                   y2/y1 = 1,15a


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.