Matematik

Binomialfordeling - Nogen der kan tjekke det her?

12. marts 2005 af Phennex (Slettet)
Hey!

Har fået opgaven:

En bank har problemer med betalingskort for unge. Tidligere har 50% af kunderne opsagt deres betalingskort inden for det første år. Antag, at banken har 500 kunder

a) Hvad er sandsynligheden for at 250 kunder opsiger deres betalingskort inden for det første år?

b) Hvad er sansynligheden for, at højst 200 kunder opsiger deres betalingskort inden for det første år?

C) Hvad er sandsynligheden for, at mindst 300 kunder opsiger deres betalingskort inden for det første år?

d) Bestem den forventede værdi og standardafvigelsen.

Jeg har fået følgende, men er ikke sikker påjeg har gjort det rigtigt:

x~b(500;0,5)

a) P(x=250) = 0,0357 eller 3,57%
b) P(x
c) P(x>=300) = 1-P(x
d) E(x) = 500 * 0,5 = 250 og standardafvigelsen: KVROD(500*o,5*(1-0,5)) = 11,18

Nogen der kan tjekke om dette er rigtigt lavet?

På forhånd tak.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

Eftersom det i dette tilfælde er alt for tidskrævende at bruge binomialfordelingen manuelt, sætter jeg min lid til grafregneren. Det giver omtrent de resultater, du har noteret. Husk dog, at en (binomialfordelt) stokastisk variabel skrives med stort, X. Derfor;

a) P(X=250) = 0.035664... ≈ 3.57%
b) P(X
c) 1-P(X
d) µ = E(X) = 250
sigma = sqrt(Var(X)) = sqrt(125) ≈ 11.2

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Det er simpelthen fantastisk så få tegn, der accepteres. Nuvel,

"≈" er et afrundingstegn.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2009 af DetNini (Slettet)

Kan se at det er en meget gammel tråd, men kan jeg få svar på hvordan man beregner disse tal på lommeregneren :s Hvordan får I f.eks. P(X=250) = 3,57 % ?


Skriv et svar til: Binomialfordeling - Nogen der kan tjekke det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.