Fysik

Fysik

12. marts 2005 af Tobias1234 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med at isolere tslut i følgende ligning

mlod*clod(tslut-tlod)+mvand*cvand(tslut-tstart)=0???

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Du kan gøre det nemmere ved at omdøbe variablene:

a*b(c-d)+e*f(c-g)=0 <=>
c=(a·b·d + e·f·g)/(a·b + e·f)

Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2005 af JulieJense (Slettet)

Hej Tobias.

Det er en almindelige isoleringsopgave, så lad dig ikke slå ud af alle bogstaverne :) Hvis du ikke er med på #1 isolerer man tslut således:

mlod*clod(tslut-tlod) + mvand*cvand*(tslut-tstart) = 0

mvand*cvand(tslut-tstart)=
-mlod*clod*(tslut-tlod)

tslut-tstart =
(-mlod*clod*(tslut-tlod))/(mvand*cvand)

Så:
tslut = tstart +
(-mlod*clod*(tslut-tlod))/(mvand*cvand)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2005 af JulieJense (Slettet)

Hov.. sorry! Havde ikke lige set, at der var 2 * tslut.. jeg isolerer lige på ny :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2005 af JulieJense (Slettet)

mlod*clod(tslut-tlod)+mvand*cvand(tslut-tstart) = 0

mlod*clod*tslut-mlod*clod*tlod + mvand*cvand*tslut-mvand*cvand*tstart =0

Så flytter du lidt rundt på tallene:
mlod*clod*tslut + mvand*cvand*tslut =
mlod*clod*tlod + mvand*cvand*tstart

Du kan finde "tslut" i begge led på venstre side af lighedstegnet. Derfor kan du trække denne udenfor en parantes, således:
tslut(mlod*clod + mvand*cvand) =
mlod*clod*tlod + mvand*cvand*tstart

Så:
tslut =
(mlod*clod*tlod + mvand*cvand*tstart)/
(mlod*clod + mvand*cvand)

Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.