Matematik

Mundtlig matematik b - hhx

06. juni 2010 af Jegvedikkehelt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg skal til mundtlig matematik b eksamen på Tirsdag, men jeg har nogle problemer med nogle af spørgsmålene som jeg skal besvare hjemmefra og jeg håber at der er nogen som kan hjælpe.

- Hvordan forklarer man om lineær programmering, evt. med eksempel

- Hvordan løser man en eksponentiel funktion som ser sådan ud: 3,38= 2*1,3x og hvilken regneregel for logaritmer bruges?

- Hvordan finder man værdien af a i eksponentielle funktioner hvis man kender fordoblings/halverings konstanten?

Jeg håber at der er nogen som kan hjælpe mig! har virkelig brug for det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af AMelev

ad 2)
Først divideres med 2 på begge sider.
Så skal x " skydes ned". Det gøres ved at tage log på begge sider og benytte logreglen for log(ax) = .... (slå den op)
Endelig skal du dividere, så x står alene.

ad 3)
Du benytter formlerne for fordoblings-/halveringskonstant: T2 = Log(2)/log(a)
Gang med Log(a) og divider med T2 på begge sider
Opløft 10 i begge sider, da Log og 10^ er hinandens inverse - "ophæver hinanden".


Skriv et svar til: Mundtlig matematik b - hhx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.