Matematik

Matematik på C. niveau

06. juni 2010 af julledulle93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lige fået udleveret mine eksamens spørgsmål og vil gerne ha lidt hjælp til dem.

1. Procent- og rentesregning

Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor.
Gør rede for renteformlen og for sammenhængen mellem renteformlen og eksponentialfunktionen.


2. Trigonometri
Gør rede for cosinus og sinus i den retvinklede trekant.
Gennemgå beviset for Pythagoras’ sætning.


3. Trigonometri
Gør rede for cosinus- og sinusrelationerne. Redegørelsen må gerne med udgangspunkt i projektet.

4. Trigonometri

Gør rede for ensvinklede trekanter og for sinus, cosinus og tangens i den retvinklede trekant.


5. Funktioner

Gør rede for den lineære funktion y = ax + b.
Du skal bl.a. komme ind på betydningen af tallene a og b og på, hvordan a og b bestemmes. Tag gerne udgangspunkt i projektet.

6. Funktioner

Gør rede for eksponentielle funktioner y = b • ax.
Du skal bl.a. komme ind på betydningen af tallene a og b og på, hvordan a og b bestemmes.


7. Funktioner

Gør rede for potensfunktioner y = b • xa.
Du skal bl.a. komme ind på hvordan a og b bestemmes - gerne med udgangspunkt i projektet.


8. Lineære og eksponentielle vækstmodeller
Gør rede for forskellige vækstmodeller med udgangspunkt i projektet. Redegørelsen skal omfatte en sammenligning af de to modeller ud fra henholdsvis forbrænding af alkohol og nedbrydning af rusmidler.

9. Eksponentiel udvikling

Gør rede for den eksponentielle udvikling y=b•ax. Fortæl desuden om fordoblings- og halveringskonstanter. Giv et eksempel på brug af fordoblings- og halveringskonstanter.

10. Statistik

Gør rede for statistisk behandling af grupperede observationer. Gerne med udgangspunkt i et selvvalgt eksempel.


11. Statistik

Gør rede for statistisk behandling af ugrupperde observationer. Gerne med udgangspunkt i et selvvalgt eksempel.


12. Statistik

Gør rede for projektets vigtigste elementer, gerne med udgangspunkt i rapporten.
Redegørelsen skal bl.a. omfatte begreberne kumuleret frekvens og kvartilsæt
Tag udgangspunkt i konkrete eksempler.

13. Andengradsligningen

Gør rede for andengradsligningen. Herunder løsningen af andengradsligningen a·x2 + b·x + c = 0 samt diskriminantens betydning.

14. Andengradspolynomiet

Gør rede for andengradspolynomiet y = a·x2 + b·x + c , herunder betydningen af konstanterne a og c. Giv desuden konkrete eksempler.

På forhånd tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Skriv hvilke du ikke kan finde ud af - håber ikke det er alle sammen !


Svar #2
06. juni 2010 af julledulle93 (Slettet)

Nr. 12 og nr. 14


Skriv et svar til: Matematik på C. niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.