Almen studieforberedelse (AT)

AT - hvilke metoder skal jeg bruge?

06. juni 2010 af WCP (Slettet)

I AT har jeg skrevet om vulkanasken fra Island der påvirkede Danmarks økonomi. Jeg skriver indenfor fagene naturgeografi og samfundsfag. Mit problem er bare at jeg er i tvivl om hvilke metoder jeg skal fortælle at jeg har brugt i morgen til årsprøven. I naturgeografi har jeg b.la. brugt min naturgeografi bog, og diverse artikler/illustrationer om vulkaner på nettet. I samfundsfag har jeg brugt en analyse som Magasinet Penge i samarbejde med NIRAS har lavet, omkring de økonomiske tab. I analysen er der en vurdering/et groft skøn om hvor mange penge det danske samfund i alt har mistet. Der er nogle tal der påviser disse ting, og det er indenfor nogle forskellige områder, b.la. transport af mennesker, virksomhederne osv. Jeg har også her brugt et indlæg fra en finansblog, der fortæller om økonomiens situation efter askeskyen lukkede luftrummet.

Jeg tror nok at jeg har brugt en empirisk metode inden for naturgeografi, og en hermeneutisk inden for samfundsfag. Men hvordan påviser jeg dette, og er det de rigtige metoder?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af YodawgYowwwwwww

Jeg mener ikke at du kan benytte hermeneutik indenfor samfundsfag. Hermeneutik er for humaniora, og der hører samf. vidst ikke ind under?

Du skal ind og se på den samfundsfaglige metode. Jeg har aldrig rigtig arbejdet med samf. men jeg mener da at metoderne der hedder kvantitativ og kvalitativ metode? Det må du dog tjekke op på selv.

I samfundsfag er der vel nogen økonomiske teorier du kan benytte dig af? Har der været en lignende hændelse før, hvad skete der der? Ellers kan du måske, ud fra tallene, hvis du har noget statistisk i samfundsfag, analysere dem, og selv lave din egen teori? Men det vil være bedst at finde en allerede eksisterende teori.

mht. NG, det fag har jeg sådan set heller aldrig haft, men det er vel et naturvidenskabeligt fag? Her er metoderne den (empirisk)-induktive metode og den hypotetisk-deduktive metode.


Skriv et svar til: AT - hvilke metoder skal jeg bruge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.