Matematik

Potensitelle funktioner

07. juni 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, som kan hjælpe mig med at udlede formlen til bestemmelse af a når man har to støttepunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af Isomorphician

Med punkterne (x1, y1) og (x2, y2):

(i): y2 = b*x2a

(ii): y1 = b*x1a

Deles (i) med (ii) fås:

(y2/y1) = (x2/x1)a <=>

ln(y2/y1) = a*ln(x2/x1) <=>

(ln(y2/y1))/(ln(x2/x1)) = a <=>

(ln(y2) - ln(y1))/(ln(x2) - ln(x1)) = a


Skriv et svar til: Potensitelle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.