Matematik

f(x)=b*e^kx: til hvilket formål?

07. juni 2010 af Laughian (Slettet)

 Hej... :)

Hvad er formålet med følgende form for eksponentialfunktioner: f(x)=b*e^kx?

Mere konkret, så hvad er fordelene ved den?

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af bemil (Slettet)

Det er noget lettere af differentiere med tallet e:

Eksempelvis er f '(x) = kbekx , når f(x) = bekx 

Mvh Emil


Svar #2
07. juni 2010 af Laughian (Slettet)

 Hej igen.

Tak fordi du gad hjælpe!

Nu går jeg kun i 1.g og har ikke haft noget om differentialregning endnu..

Tror du at der er andre fordele..måske at e kan gå ud med ln?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2010 af bemil (Slettet)

Ja netop. Men jeg tror nu at e blev fundet før ln.

lnea = a = elna

Det bedste råd er at lade være med at tænke på det inden du rigtig sætter dig ind i det. Jeg spilde en masse tid på det, og det var uendelig meget lettere at lade forståelsen komme sammen med det andet stof på b-niveau


Svar #4
07. juni 2010 af Laughian (Slettet)

 ok..lyder nok fornuftigt, men du ved hvordan det er med spørgsmålene i mundtlig matematik..man ved sådan set ikke hvor meget de forventer..du kan måske svare mig på, om når der står: "gør rede for eksponentiel vækst. du skal bl.a. andet komme ind på....", at det så er et krav at komme ind på andet end hvad der bliver spurgt om i spørgsmålet ind for emnet eksponentiel vækst?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2010 af bemil (Slettet)

Jeg har ikke selv været oppe på c-niveau, men jeg havde hjulpet en kammerat der var oppe for en uge siden. Han er milehvidt fra overhovedet at kende til tallet e og han fik 12 (det ville han garanteret også have fået, hvis han havde trukket eksponentielle funktioner. Han sagde at han var ligeglad hvad han trak)

Du må aldrig gå uden for overskriften i spørgsmålet. Hvis den er eksponentiel vækst, må du ikke tale om potensvækst. Men overskriften er nok funktioner, ikke? Så kan du jo tale om linære og potens, når du har sagt det du ved om de eksponentielle.


Svar #6
07. juni 2010 af Laughian (Slettet)

Men er det da et krav at komme ind på andet under overskriften, hvis nu det der bliver spurgt om i opgaven selv tager de 8-12 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2010 af bemil (Slettet)

Ja under overskriften. Men ikke udenfor.


Skriv et svar til: f(x)=b*e^kx: til hvilket formål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.