Matematik

Differentialregning - Beviser

10. juni 2010 af evildevildemon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal op i mundtligt matematik på B niveau(stx).

Jeg er i tvivl om hvordan man skal bevise følgende:

f(x) = x^2 ... er differentiabel med.. f'(x) = 2x

f(x) = 1/x ... er differentiabel med.. f'(x) = -1/x^2

f(x) = kvadratrod x .. er differentiabel med.. f'(x) = 1/(2 kvdrtrod x)

og til sidst: Bevis sætningen om, at hvis f og g er differentiable, så er også f+g differentiabel.

Der plejer at være dokumenter på nettet omkring dette, men har simpelthen ikke kunnet finde nogen overskuelige.

Hjælp please :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
11. juni 2010 af evildevildemon (Slettet)

Hvad med de andre beviser?


Svar #3
12. juni 2010 af evildevildemon (Slettet)

Ved beviset f(x) = 1/x ... f'(x) = -(1/x^2)

går man fra:

(1/x - 1/x0) / (x - x0) til --> (x0-x) / (x * x0) / (x - x0)

Hvordan??


Svar #4
13. juni 2010 af evildevildemon (Slettet)

Egentligt også de andre beviser. Har fremgangsmåden, men de når frem til nogen underlige ligninger :S


Skriv et svar til: Differentialregning - Beviser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.