Matematik

Du skal forklare hvordan man beregner arealet af en trekant

11. juni 2010 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det spørgsmål er formuleret således i vores eksamensspørgsmål.

Som jeg læser det, er der ikke noget bevis heri. Men er det bare dårligt formuleret, eller?

Hvad forventes der på c-niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2010 af bbdk (Slettet)

Du kan godt snige et par beviser ind. Faktisk så mange at du bruger hele din tid på det :)

Pythagoras. Du kunne jo vise geometrisk hvorfor c2=a2+b2.
Enhedscirklen med 2 ensvinklede trekanter, forstørrelsesfaktor c, og dernæst sinusrelationerne og hvordan de hænger sammen med appelsinformlen.
sinusrelationerne, a/sinA = b/sinB = c/sinC = sinA/a = sinB/b = sinC/c
appelsinformlen, T = (1/2)ab*sinC = (1/2)ac*sinB = (1/2)bc*sinA

frividen.dk er super.


Skriv et svar til: Du skal forklare hvordan man beregner arealet af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.