Fransk
Hjælp til nogle fysikopgaver..
14. marts 2005 af
Stina05 (Slettet)
Godaften..
jeg sidder med tre fysikopgaver som jeg er lidt i tvivl om..
1.gamma-stråling med energien 3,0 MeV har den lineære absorptionskoefficient 0,10 cm^-1 i aluminimum
a)Beregn halveringstykkelsen
b) Hvor står en del af strålingen kan passere 2,0 cm aluminimum?
jeg har beregnet a : x_(1/2) = ln2/0,10 cm^-1 = 6,9314 cm^-1
men b er jeg ikke helt sikker på..
2.beta-stråler, der passer et stof, afgiver energi. Vi regner med, at energien afsættes jævnt.
beta-stråling med energien 3,0 MeV har i aluminimum en rækkevidde på ca. 5,5 mm
Hvor meget af strålingens energi afsættes i en aluminiumsplade, der er 2,0 mm tyk?
3. Gamma-stråling med en bestemt energi sendes ind i en blyplade med tykkelsen 7,0mm. Ca 35% af strålingen kommer igennem blypladen.
a) Beregn den lineære absorptionskoefficient
b) Beregn halveringstykkelsen
jeg ville blive rigtig glad, hvis der var nogle som kunne give mig et par hints til disse opgaver..
jeg sidder med tre fysikopgaver som jeg er lidt i tvivl om..
1.gamma-stråling med energien 3,0 MeV har den lineære absorptionskoefficient 0,10 cm^-1 i aluminimum
a)Beregn halveringstykkelsen
b) Hvor står en del af strålingen kan passere 2,0 cm aluminimum?
jeg har beregnet a : x_(1/2) = ln2/0,10 cm^-1 = 6,9314 cm^-1
men b er jeg ikke helt sikker på..
2.beta-stråler, der passer et stof, afgiver energi. Vi regner med, at energien afsættes jævnt.
beta-stråling med energien 3,0 MeV har i aluminimum en rækkevidde på ca. 5,5 mm
Hvor meget af strålingens energi afsættes i en aluminiumsplade, der er 2,0 mm tyk?
3. Gamma-stråling med en bestemt energi sendes ind i en blyplade med tykkelsen 7,0mm. Ca 35% af strålingen kommer igennem blypladen.
a) Beregn den lineære absorptionskoefficient
b) Beregn halveringstykkelsen
jeg ville blive rigtig glad, hvis der var nogle som kunne give mig et par hints til disse opgaver..
Skriv et svar til: Hjælp til nogle fysikopgaver..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
