Matematik
cosx og sinusx ligning
15. marts 2005 af
SirBille (Slettet)
Okay..
Jeg har en ligening, men ved ikke helt hvordan man griber den an.. Kan der hjælpes lidt til hvordan det gribes an?
6sin^2(x)+6sinx cosx+ cos^2(x) = 0
*måles i radianer
Jeg har en ligening, men ved ikke helt hvordan man griber den an.. Kan der hjælpes lidt til hvordan det gribes an?
6sin^2(x)+6sinx cosx+ cos^2(x) = 0
*måles i radianer
Svar #1
15. marts 2005 af sigmund (Slettet)
Divider ligningen igennem med cos^2(x), og du får 6*sin^2(x)/cos^2(x)+6*sin(x)/cos(x)+1=0 <=> 6*tan^2(x)+6*tan(x)+1=0.
Sætter du nu tan(x)=t, får du 6*t^2+6*t+1=0. Dette er en andengradsligning, som du løser mht. t. Til sidst finder du så x ud fra substitutionen t=tan(x).
Du skulle gerne få løsningen x=-arctan(1/2-sqrt(3)/6) v -arctan(1/2+sqrt(3)/6).
Sætter du nu tan(x)=t, får du 6*t^2+6*t+1=0. Dette er en andengradsligning, som du løser mht. t. Til sidst finder du så x ud fra substitutionen t=tan(x).
Du skulle gerne få løsningen x=-arctan(1/2-sqrt(3)/6) v -arctan(1/2+sqrt(3)/6).
Skriv et svar til: cosx og sinusx ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
