Matematik

Lineær vækst - HJÆLP!!

13. juni 2010 af AnnaxKevin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heeej SØDE SØDE mennesker! :D

Sætning: For en lineær funktion y = f(x) = a.x + b gælder, at hvis den uafhængige variabel får tilvæksten Δx, får den uafhængige variabel y = f(x) tilvæksten Δy = a . Δx.

Bevis: Δy = f(x +Δx) - f(x) = a(x + Δx) + b - (ax + b) = ax + a . Δx + b - ax - b = a . Δx
 

Jeg har brug for en der kan forklare mig dette bevis, og gennemgå det skridt for skridt.
 

Please hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2010 af mette48 (Slettet)

indsætter x+Δx og x i f(x)=ax+b

y+Δy-y=f(x+Δx)-f(x)= a*(x+Δx)+b-(ax+b)   indsætter x+Δx og x i f(x)=ax+b

Δy = ax+a*Δx+b -ax -b                              ganger ind i parentes og hæver parentes

Δy=a*Δx                                                   ax og -ax samt b og -b gør ud mod hinanden


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2010 af Tyrael (Slettet)

Δy = f(x +Δx) - f(x) - der gives en tilvækst på Δx og derved fås, at:

a(x + Δx) + b - (ax + b)  - vi vil gerne ophæve parenteserne, den første er en plusparentes (der sker ikke noget), og den anden er en minusparentes (der ændres fortegn), hvorved der fås, at:

ax + a . Δx + b - ax - b - du lægger straks mærke til, at man kan forkorte ax og b væk.
Herved fås, at:
 

ax + a . Δx + b - ax - b = a . Δx


Forstod du det? :) Ellers må du sige til. :D


Svar #3
13. juni 2010 af AnnaxKevin (Slettet)

Jo, jeg forstod det! :D

Mange mange tak!


Skriv et svar til: Lineær vækst - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.