Matematik

Eksponentiel vækst -HJÆLP!

13. juni 2010 af AnnaxKevin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej igen :)

Sætning: For en eksponentialfunktion  f(x) = b*a^x gælder, at hvis den uafhængige variabel x får tilvæksten Δx, bliver den afhængige variabel  f(x) ganget med a^ Δx.

Bevis: f(x +Δx) = b*a^x+Δx = b*a^x *a^Δx = a^Δx * (b*a^x) = a^Δx * f(x)

Jeg har brug for en der kan forklare mig dette  bevis, og genemgå det skridt for skridt.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. juni 2010 af Tyrael (Slettet)

Du giver f(x) en tilvækst på Δx og derved fås, at:
b*a^(x+Δx)
Nu ganger du parentesen ud og får, at:
b*a^x *a^Δx
Nu kan vi genkende en gammel ven:
a^Δx * (b*a^x) - her er (b*a^x) = f(x)
Altså kan vi omskrive det til:
a^Δx * f(x)

Forstår du det? :)
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. juni 2010 af mathon

                                     f(x) = y = b·ax                                                     som anvendes i 8. linje

                                     f(x+Δx) = b·ax+Δx = b·ax·aΔx                                da ax+Δx = ax · aΔx     jævnfør
      
potenssætningen
                                     xa•xb = xa+b  anvendt fra højre mod venstre

hvoraf

                                     f(x+Δx) = b·ax+Δx = b·ax·aΔx = aΔx·(b·ax)          da faktorernes orden er ligegyldig

og

                                     f(x+Δx) = aΔx·(b·ax) = aΔx·y = aΔx·f(x)


Svar #3
13. juni 2010 af AnnaxKevin (Slettet)

Jippifant#1
 

Ja, mange tak,  det var en stor hjælp!!


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst -HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.