Fysik

Fysik C 24-timers eksamen

14. juni 2010 af Papedipappaps (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Så har jeg været oppe og trække mit spørgsmål til min fysikeksamen imorgen. Jeg føler selv at jeg er rimelig godt med, men al slags hjælp er selvfølgelig dejligt. Spørgsmålet lyder:

"Den nære omverden - Jorden - Solsysstemet - Universet

I den præsentation skal de beskrive vores placering i Universet, og du skal komme ind på, hvordan man håndterer forskellige størrelser i fysik.

Stikord:

Data, enheder for længde, regning med fysiske størrelser, planeter, stjerner, galakser, sorte huller, fysiske love og teorier."

Med Venlig Hilsen

Mads Pape


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2010 af Woja (Slettet)

Svært at svare på når man ikke kender til jeres pensum. Men under "regning med fysiske størrelser" kan du da komme omkring et par energiberegninger, forklare deffinition på 1 newton, 1 joule, 1 watt. Forklare hvordan watt kan optræde i mange former. Man kan med god samvittighed sige Effekt[watt] er en grundlægende del af fysik. Du kan bruge disse eksempler hvis du vil.

Mekanisk : roterende objekt, P[watt] = Moment[Nm] * omega[radian/s]

Mekanisk: Watt = Ekin[joule] / sekunder

Eletrisk : Watt = Volt * Ampere

Ventilation : Watt = trykforskel[Pa] * airflow[m^3/s]    (trykforskel over ventilator)

Termodynamik : Watt = tempforskel[kelvin] * Overfladeareal[m^2] * Q[stofkonstant]

Håber du kan bruge noget af det, hvis nogle af dem kræver mere forklaring, må du endelig spørge igen.


Skriv et svar til: Fysik C 24-timers eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.